BNS

Blocul National Sindical

Este una dintre marile confederații sindicale reprezentative la nivel național, activă în piața muncii din România de aproape 20 de ani.

În componența BNS intra aproximativ 320.000 de membri de sindicat, lucrători din companii private sau din sectorul public. Aceştia sunt grupaţi în 40 de federaţii profesionale şi acoperă următoarele ramuri economice: construcţii de maşini, transporturi, gospodărie comunală, construcţii şi materiale de construcţii, poştă şi telecomunicaţii, servicii tipografice, electronică, electrotehnică, automatizări şi industria de apărare, cultură, energie, industria textilă, sănătate, administraţie publică, agricultură, finanţe-bănci, minerit şi geologie, sport. Din punct de vedere al acoperirii naţionale, BNS are 40 de filiale judeţene care reprezintă interesele membrilor de sindicat la nivel teritorial.

Blocul Național Sindical apără și promovează drepturile fundamentale ale lucrătorilor, consfințite de legislația internă și internațională în materie, având o experienţă vastă în negocieri la toate nivelurile, în elaborarea de politici şi strategii de dezvoltare a pieţei muncii, în activităţi de cercetare pe teme specifice acestui domeniu precum şi în implementarea de proiecte cu caracter social.

Experienţa BNS în domeniul proiectelor cu finanţare externă este, de asemenea, una extrem de vastă, pornind de la micile programe de formare dedicate sindicaliştilor proprii pe care le derula la începutul anilor 90 şi ajungând la proiectele strategice finanţate de Uniunea Europeană, în valoare de milioane de euro, pe care le-a câştigat şi le implementează încă din anul 2008.

Proiecte finanţate din fonduri europene în care BNS este promotor:

  • ”Caravana carierei”
  • ESTHR – pachet integrat de acţiuni pentru dezvoltarea rolului femeii în societatea românească
  • „Acces la fonduri structurale pentru partenerii sociali”
  • ”Biroul pentru observarea pieței muncii și a calității locurilor de muncă”
  • “Incubatoare de întreprinderi sociale pentru regiunea Bucureşti-Ilfov”
  • “Reprezentare sindicală pentru muncitorii imigranţi din România”
  • ”Consilierea și instruirea șomerilor”
  • ”Catalizatori pentru formare profesională”

Proiecte finanţate din fonduri europene în care BNS este partener:

  • Centru de formare profesională pentru armonizarea cererii cu oferta pe piata fortei de munca
  • Securitate sociala si formare profesionala pentru sportivi
  • Implicare activa in piata muncii a sindicatelor
  • Parteneri sociali activi pe piaţa muncii
  • Iniţiative ale partenerilor sociali din regiunea Nord Est
  • Egalitate la angajare si la locul de munca – o campanie de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinii sociale si stereotipurilor la angajare si la locul de munca
  • E-learning pentru partenerii sociali

 

64 de răspunsuri la BNS

  1. flaviu zice:

    buna ziua,mi-a facut o deosebita placere sa particip la caravana carierei ,insa as fi curios sa stiu cand vor veni premiile pentru Colegiul Tehnic ,,Alexandru Roman” din alesd? va multumesc!

    • In saptamana 18-22 iunie Caravana Carierei va aduce premiile pentru zona nord-vest. Calendarul cu datele exacte se va afisa in maxim doua zile. Va vom suna pe fiecare in parte sa va anuntam data si ora exacta.
      Succes!

  2. Madalina zice:

    Buna sunt Madalina si ma bucur ca am castigat.Astept cu nerabdare netbookul

  3. ancuta zice:

    Buna ziua!Sunt Ancuta din Severin eleva la liceul Decebal as vrea sa stiu cand ne anuntati cand veniti sa ne dati netbookurile ….Ma bucur foarte mult ca am participat ..am avut ce invata de la voi…Sunteti foarte buni….

  4. Teodor Alexandru zice:

    buna ziua!!! am vazut ca ati afisat rezultatele unui liceu care a participat la proiect dupa liceul care fac eu si au aparut rezultatele liceului care a participat la proiect dupa noi!!

    • Buna Teodor, ai un pic de rabdare, or sa se afiseze toate.Comisia de evaluare le-a corectat pe acelea, si lucrurile au mers mai repede. Nu mai asteptati sa apara atat de rapid rezultatele, cum am spus si intr-un post de saptamana trecuta, testele trec prin 3 verificari, si daca nu sunt probleme pe traseu, se posteaza imediat ce ne parvin. Ai putea totusi sa specifici din ce liceu faci parte 🙂
      Succes Teodor!

  5. danyel64 zice:

    Cand primit netbook-urile (Slatina , Colegiul Economic P.S Aurelian) ?

    • Suntem in plina procedura de achizitie in ce priveste premiile acordate
      Procedura se va finaliza jumatatea lunii aprilie,

      Asta inseamna ca daca nu vor fi probelme neanticipate de noi in procedura de achizitie vom putea incepe festivitatile de acordare a premiilor la inceputul lunii mai. (urmeaza sa discutam si cu conducerea scolii in ce priveste data exacta considerata a fi optima pentru prezenta noastra acolo).

      La sfarsitul lunii aprilie vom sti exact calendarul de deplasare privind acordarea premiilor si vom notifica pe toti castigatorii (deci si pe dumneavoastra inclusiv) cu privire la data exacta in care vom veni pentru acordarea premiilor precum si cu privire la toate detaliile necesare in vederea premierii.

      Va multumim pentru participarea dumnavoastra la evenimentele Caravanei,

      Cu prietenie
      Cristian Mihai
      Responsabil juridic – Caravana Carierei

  6. madalin2k zice:

    Buna ziua ! Cand stiti ce valoare au acele vouchere va rog sa postati pe blog sau pe site ca sa stim si noi din timp ( sper sa aiba o valoare multumitoare ) . E obligatoriu sa achizitionam netbook ? Putem achizitiona un laptop cu acel voucher ?
    Stima !
    Sarbatori fericite ! 🙂

  7. madalin2k zice:

    Buna ziua ! Cand afisati rezultatele de la Liceul Pedagogic Nicolae Bolcas – Beius ? Cand stiti ce valoare au voucherele va rog sa postati pe blog sau pe site ca sa stim si noi ( sper sa aiba o valoare multumitoare ) .
    Stima !
    Sarbatori Fericite ! 🙂

  8. Razvan zice:

    Buna ziua ! Cand afisati rezultatele de la Liceul Alexandru Roman – Alesd ? A trecut mai bine de doua saptamani de cand ati trecut pe la noi .
    Stima !

  9. Cristian zice:

    Buna ziua ! Va rog sa postati pe blog sau pe site ce valoare au voucherele cand stiti valoarea exacta ( sper sa fie una multumitoare ) .
    Stima !

  10. Razvan zice:

    Buna ziua ! Va rog sa-mi raspundeti la inrebarea precedenta !
    Multumesc !

  11. Razvan zice:

    Buna ziua ! Cand afisati rezultatele de la Liceul Alexandru Roman – Alesd . A trecut mai bine de doua saptamani de cand ati fost pe la noi .
    Stima ! Razvan

  12. Razvan zice:

    Buna ziua! asi vrea sa stiu cand o sa reveniti in scoli cu aceste voulchere puteti sa.mi spuneti o anume perioada in care o sa ajungeti in Craiova? Multumesc!

    • Suntem in plina procedura de achizitie in ce priveste premiile acordate
      Procedura se va finaliza jumatatea lunii aprilie,

      Asta inseamna ca daca nu vor fi probelme neanticipate de noi in procedura de achizitie vom putea incepe festivitatile de acordare a premiilor la inceputul lunii mai. In liceul dumneavoastra anticipam ca vom ajunge pe la mijlocul, sau cel tarziu spre sfarsitul lunii mai (urmeaza sa discutam si cu conducerea scolii in ce priveste data exacta considerata a fi optima pentru prezenta noastra acolo).

      La sfarsitul lunii aprilie vom sti exact calendarul de deplasare privind acordarea premiilor si vom notifica pe toti castigatorii (deci si pe dumneavoastra inclusiv) cu privire la data exacta in care vom veni pentru acordarea premiilor precum si cu privire la toate detaliile necesare in vederea premierii.

      Va multumim pentru participarea dumnavoastra la evenimentele Caravanei,

      Cu prietenie
      Cristian Mihai
      Responsabil juridic – Caravana Carierei

  13. ana zice:

    cand se afiseaza rezultatele la liceul tehnic decebal din drobeta turnu severin?

  14. ionutz zice:

    Cind se afiseaza rezulatatele de la Colegiul Tehnic „Domnul Tudor” – Drobeta Turnu Severin astept un raspuns!!1

  15. Tomescu claudiu zice:

    Buna ziua
    Tot nu am primit un raspuns la intrebarea mea.cand vom fi informati cu privire la castigatorii din Colegiul Tehnic Decebal din Drobeta Turnu Severin.Concursul a avut loc in data de 9 martie. Va multumesc anticipat

  16. Madalin zice:

    Salut, as vrea sa stiu si eu cand se afisaza rezultatele pentru G.S.I.E. Turceni. Ati ajuns la noi in februarie si nici un rezultata pana acum. O zi buna!

  17. alex zice:

    buna ziua! as dori sa stiu cand o sa primim premiile.
    multumesc!

  18. Madalin zice:

    Buna ziua ! Cand afisati rezultatele de la Liceul Pedagogic Nicolae Bolcas – Beius ?
    Stima !

  19. Madalin zice:

    Buna Ziua ! Cand afisati rezultatele de la Liceul Pedagogic Nicolae Bolcas – Beius ?
    Stima !

  20. maryanblog zice:

    Buna ziua …cand ajung voucherele in slatina ca au trecut aproape 2 luni jumatate …..???

    Multumesc!

  21. Madalina zice:

    Buna ziua,

    Sunt eleva a Colegiului National „Elena Cuza”, Craiova.
    Atat eu, cat si colegii mei, ne intrebam cand vom intra in posesia voucherelor sau macar sa ne comunicati perioada cu aproximatie.

    Va multumesc anticipat!

  22. Cand primit netbook-urile ? Slatina

  23. Ionut slatina zice:

    cand primim netbook-urile?

  24. emanuel zice:

    ok rezultate afisate da laptopurile cand le aduceti???stima

  25. Madalin zice:

    Ok mersi de raspuns ! Cand stiti valoarea exacta va rog sa postati pe blog !
    Stima ! Madalin

  26. Madalin zice:

    Buna Ziua ! Va rog sa-mi raspundeti la intrebarea precedenta .
    Multumesc !

  27. Teodor Alexandru zice:

    buna ziua! a trecut aproximativ o luna de cand ati trecut pe la noi Colegiul Tehnic Domnu Tudor si nu ati afisat rezultatele. Toti elevi sunt nerabdatori sa vada cum sau descurcat. A fost un concurs reusit care a facut o mica competie in Liceul nostra

    Va multumes!

  28. P. Madalin zice:

    Buna ziua ! Ce valoare au voucherele ? As vrea sa stiu o valoare exacta daca bineinteles stiti .
    Stima !

  29. Madalin zice:

    Cand afisati rezultatele de la Liceul Pedagogic Nicolae Bolcas – Beius ?
    Stima ! Madalin

  30. Remus zice:

    Ce valoare au acele vouchere ? As vrea stiu o valoare exacta , daca va rog si stiti ce valoare au .
    Multumesc anticipat !

  31. Madalin zice:

    Cand vor fi afisate rezultatele de la Liceul Pedagogic Nicolae Bolcas – Beius ?

  32. Dragos zice:

    Buna ziua… Lista castigatorilor de la Colegiul Tehnic Alexandru Roman Alesd cand se afiseaza? Va multumesc 🙂

  33. fyr zice:

    buna ziua sa dori sa aflu cand se vor arata castigatorii de la liceul constantin brancusi din pestisani atrecut aproape o luna de la concurs

  34. Adrian zice:

    Buna ziua, as dori sa aflu si eu rezultatele de la C.N Elena Cuza din Craiova; trebuiau sa fie afisate pe 7 martie.Multumesc anticipat.

  35. Tomescu claudiu zice:

    Buna ziua,
    In liceul meu caravana carierei a fost pe 8 si 9 martie cand vom afla castigatorii?

  36. Sunt foarte fericita ca am participat la acest proiect Caravana Carierei! Am avut multe de invatat, si m`a ajutat foarte mult in deciziile pe care urmeaza sa le iau cu privire la cariera mea! Sunteti minutati, totii! Va multumesc ca ati fost rabdatori cu noi, si sunt foarte fericita ca am avut ocazia sa cunosc persoane atat de minunate si inteligente, precum domnii/doamnele profesori/profesoare!

    Cu stima, Ardelean Ioana(Beius, Bihor)

  37. Mihai zice:

    Buna seara!
    este obligatorui sa achizitionam netbook? Nu ne putem achizitiona un laptop cu ajutorul acelui voucher?

  38. Ovidiu zice:

    Buna ziua,
    As dori sa stiu cand se vor afisa rezultatele pentru Liceele din Craiova?
    Va multumesc

  39. emanuel zice:

    Buna ziua!
    cand afisati rezultatele de la concursu de la liceul Constantin Brancusi pestisani

  40. Marian zice:

    Ce valoare o sa aiba acele vouchere?

  41. Buna ziua,
    Noi suntem un ONG din Targu Jiu si prin programe de voluntariat aducem tineri voluntari din Europa, Africa si America Latina. Unul dintre obiectivele noastre cu acesti tineri voluntari europeni este sa oferim si noi la randul nostru o ghidare spre o cariera. Eu personal cunosc cateva situatii in care tinerii au ales o facultate din motive gresite. Intrebarea mea este daca aveti de gand ca pana la sfarsitul proiectului sa publicati ceva materiale care ne pot ajuta si pe noi sa facem niste campanii de ghidare in cariera in mai multe licee din judetul Gorj. Daca nu o sa publicati nimic, rugamintea mea este sa ne puneti si noua cateva materiale la dispozitie.
    Va multumesc.

    • Buna ziua,
      Ne bucuram ca sunteti interesati de proiectul nostru. Toate materialele predate in cadrul seminarelor cat si alte materiale de instrure se gasesc pe site-ul caravanacarierei.bns.ro la sectiunea beneficiari – mapa mea pentru calatoria pe piata muncii.
      Pentru alte intrebari, va rog sa ne contactati.
      Toate cele bune!

  42. cristi popa zice:

    buna testu se va da maine in liceul in care invat eu vreau sa stiu cand vor primi castigatorii din liceul meu notebook-urile

  43. Cezara Boangiu zice:

    Deci sa inteleg ca nu trebuie sa facem demersurile care sunt mentionate in regulament daca ni le veti aduce voi?

  44. Ivan Luana zice:

    As dori sa stiu cand ne putem revendica premiile? Va dura mult? Suntem nerabdatori. Multumesc.

  45. SARAOLU zice:

    As dori sa stiu cine este castigator in acel concurs daca sa poate.

  46. gEORGIANA zice:

    Buna,

    As dori sa stiu lista celor celor 42 de scoli ce urmeaza sa fie vizitate si daca programul a trecut deja prin vreun oras.

    Multumesc
    GD

    • Buna Georgiana,

      Liceele nu au fost inca alese, dar lista lor se va posta cand se va lua o decizie. deocamdata prelucram informatiile culese din teritoriu.
      Caravana va porni prin orase abia din toamna.

      toate informatiile vor fi postate pe blog (si site).
      O zi buna!

Lasă un comentariu